Klaus Mohn (54) blir ny rektor ved Universitetet i Stavanger fra 1. august 2019. Foto: UiS/Asbjørn Jensen

Professor Klaus Mohn blir ny rektor på Universitetet i Stavanger

Styret ved Universitetet i Stavanger har i dag vedtatt å ansette Klaus Mohn (54) som rektor ved UiS fra 1. august 2019.

Mohn sier ifølge en pressemelding fra universitetet at han vil sette fart og retning for UiS, i samarbeid med studenter og ansatte.

– Jeg har vokst opp sammen med UiS og sett den rivende utviklingen på nært hold, både fra utsiden og nå fra innsiden. Derfor har jeg ambisjoner på vegne av universitetet. Med en karriere i grensesnittet mellom akademia, næringsliv og samfunn, er jeg svært glad for denne flotte muligheten til å bruke kompetansen i en stor og meningsfylt ledergjerning, sier Mohn om sin nye jobb.

Mohn er i dag professor i petroleumsøkonomi på Handelshøgskolen ved UiS. Han er utdannet samfunnsøkonom, og har sin doktorgrad fra Universitetet i Stavanger. Han har også utdannelse i engelsk og historie. Han har jobbet som forsker ved Statistisk sentralbyrå SSB og DNB Markets, og hatt flere stillinger innenfor økonomi, finans, strategi og kommunikasjon i Statoil (nå Equinor), deriblant sjeføkonom i perioden 2009-2013. Han har vært ansatt som professor i full stilling på UiS siden 2013.

Professor Mohn sitter også i to av regjeringens ekspertutvalg: ett som skal evaluere Mineralloven og ett som skal vurdere klimarisiko for den norske økonomien.

Powered by Labrador CMS