Er du medlem av Utdanningsforbundet og tjener rundt en halv million kroner, vil kontingenten blir redusert med cirka 500 kroner i året, ifølge innstillingen fra sentralstyret. Saken avgjøres av landsmøtet i november. Foto: Utdanning

Sentralstyret vil redusere kontingenten for Utdanningsforbundets medlemmer

Sentralstyret i Utdanningsforbundet vil redusere kontingenten. Med en årslønn på 500.000 kroner, vil kontingenten reduseres med cirka 500 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Sentralstyret foreslår å redusere kontingenten for medlemmene fra og med 2021. I dag betaler Utdanningsforbundets medlemmer 1,35 prosent av brutto lønn. Sentralstyret foreslår å redusere den til 1,25 prosent.

Maksimum innbetaling settes til 768 kroner per måned og minimumssatsen settes til 105 kroner. Medlemskal skal fortsatt være gratis for studenter, mens pensjonistene skal betale 47 kroner i måneden.

Fordeling av reduksjon

Hvis kontingenten blir redusert med 0,1 prosentpoeng vil det medføre en årlig reduksjon i inntektene på 57 millioner kroner, hvis en legger medlemstall og lønnsnivå for 2018 til grunn.

I forslaget foreslås det å kutte 21 millioner i tilførsel til konfliktfondet. Fylkeslagene og sentralt nivå vil få 26 millioner mindre og 10 millioner mindre til lokalt nivå på grunn av sammenslåing av lokallag.

Det blir om lag 70 færre lokallag og Utdanningsforbundet går fra 19 til 11 fylkeslag.

Det avsettes 57 millioner til å dekke overgangskostnader relatert til sammenslåing av fylkeslag og lokallag, heter det i vedtaket fra sentralstyret. Det er landsmøtet som avholdes i november som har siste ord i saken.

Les også

Powered by Labrador CMS