Kilder til Utdanningsnytt:
Guri Melby (V) kan bli ny kunnskapsminister

Dersom statsminister Erna Solberg velger å utnevne en ny kunnskaps- og integreringsminister fra Venstre, peker flere på stortingsrepresentant Guri Melby (39).

Publisert Sist oppdatert

Etter det Utdanning erfarer, kan Melby bli utnevnt til kunnskaps- og integreringsminister allerede i statsråd på fredag.

Onsdag ble det kjent at Trine Skei Grande trekker seg både som kunnskapsminister og Venstre-leder. Hun tar heller ikke gjenvalg til Stortinget.

Guri Melby er i dag gruppeleder for Venstre i Oslo. Hun har vært vikar for partileder Trine Skei Grande i Utdannings- og forskningskomiteen, men i januar 2020 ble hun flyttet til Finanskomiteen og ble Venstres finanspolitiske talsperson.

Guri Melby var tilstede på høringen om nasjonale prøver i Stortinget tirsdag.
Guri Melby var tilstede på høringen om nasjonale prøver i Stortinget tirsdag.

Tirsdag var imidlertid Melby tilstede på Utdannings- og forskningskomiteens høring om nasjonale prøver og flere kilder på Stortinget som Utdanningsnytt har vært i kontakt med tror Melby kan bli Grandes etterfølger.

Leder for Utdannings- og forskningskomiteen Roy Steffensen (Frp) vil ikke spekulere i hvem som vil bli ny kunnskapsminister, men gir Melby sine beste skussmål dersom valget skulle falle på henne.

– Guri vil være et kjempegodt valg, da hun er klar og tydelig og har et brennende engasjement for sektoren, sier Steffensen til Utdanningsnytt.

Medlem i Utdannings- og forsknngskomiteen Mathilde Tybring fra Høyre sier til Utdanningsnytt at hun ikke vil spekulere i hvem som blir utnevnt til ny kunnskaps- og integreringsminister. Men om Guri Melby sier hun:

– Jeg kjenner Guri som en dyktig, saklig og kunnskapsrik politiker som kjenner sektoren veldig godt. Hun har reist Norge rundt og besøkt skoler og barnehager og er respektert på tvers av partiene.

Tidligere høyskolelektor

Melby har bakgrunn som høyskolelektor fra Høgskolen i Oslo- og Akershus som i dag har skiftet navn til OsloMet-Storbyuniversitetet. Hun har også vært lærer ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og rådgiver ved Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforskning. Fra 2011 til 2012 var hun rådgiver i Kunnskapsdepartementet.

Melby har mastergrad i nordisk fra Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU). Hennes masteroppgave handlet om dialektbruken i TV-programmet Team Antonsen.

Powered by Labrador CMS