Steffen Handal er forhandligsleder for Unio.
Steffen Handal er forhandligsleder for Unio.

7000 Unio-medlemmer kan bli tatt ut i streik – her er oversikten

Meklingen i KS-området har frist natt til torsdag 27. mai. Her er lista over hvor de 7000 medlemmene som kan tas ut i streik jobber.

Publisert Sist oppdatert

Unio kommune varsler streik i skoler, helseinstitusjoner, biblioteker og andre kommunale tjenester over hele landet, dersom Unio og KS ikke blir enige i den pågående meklingen, melder unio.no.

Det er over 7000 medlemmer fordelt på 13 kommuner og 9 fylkeskommuner, fra Alta i nord til Kristiansand i sør, som kan tas ut i streik. Kommunene som rammes er Alta, Bærum, Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Trondheim, Stavanger, Levanger, Ringsaker, Sunnfjord, Tønsberg og Ålesund.

Se listen over institusjonene fordelt på kommuner og fylkeskommuner her

Men Unios forhandlingsleder Steffen Handal sier at målet er å unngå streik.

– Vårt mål er selvsagt å finne en løsning i meklingen, men avstanden til KS ved bruddtidspunktet var stor. Dersom det blir det nødvendig, er derfor våre medlemmer klare til streik, sier Handal.

I går ble streikeuttaket i Oslo kjent. I det første uttaket vil det hovedsakelig være av medlemmer som jobber i bydel Vestre Aker.

Han sier at både for lite penger og stor avstand mellom tilbud og krav gjorde at Unio gikk til brudd.

– De store rekrutteringsutfordringene, særlig blant sykepleiere og lærere, må KS nå anerkjenne og ta tak i. Vi må se starten på et lønnsløft for våre grupper. Tilbudet fra KS var ikke godt nok og ville ikke gitt helt nødvendig kjøpekraftforbedring, sier forhandlingslederen, og forklarer videre:

– Det passer aldri med en streik. Det er svært beklagelig at barn, elever, brukere og pasienter over hele landet i så fall blir rammet. Men slik blir det dessverre hvis KS ikke verdsetter disse uunnværlige yrkesgruppene høyere. Når arbeidsgiver viser så liten vilje til å anerkjenne og ta tak i rekrutteringsutfordringene, må det få konsekvenser. Men vi har fortsatt et håp om at KS vil komme oss i møte, slik at vi kan finne en løsning i meklingsinnspurten, sier Handal.

Powered by Labrador CMS