Rektor sendte musikalsk hilsen til elevene

Etter en uke med hjemmeskole og nettundervisning syntes rektor ved Kvinnherad videregåande at det var på sin plass med en sang.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg fikk en idé om at det kunne være fint å bidra med noe litt uhøytidelig i en slik alvorlig situasjon som vi er i nå, sier rektor ved Kvinnherad videregåande skule, Audun Bjelland.

Og da avdelingsleder Hilde Svalbjørg dukket opp på skolen før helgen for å hente utstyr hun trengte til hjemmeundervisningen, fikk han pianisten han trengte også. Etter en liten halvtime fikk de rigget seg til i auditoriet ved skolen og spilt inn hilsenen til elevene: En egen versjon av Vera Lynns "We'll meet again".

– Det er et massivt mediatrykk med alvorlige nyheter for tiden. Dette var mitt bidrag til å gi noen noe å smile av, og samtidig fortelle at ting vil ordne seg til slutt, sier Bjelland.

Bryte tradisjoner

Midt inne i sangen holder han en aldri så liten tale til elevene også.

"Kjære elever, vi skal møtes igjen, jeg veit ikke helt når, jeg veit ikke helt hen. Men jeg veit at det skal bli en kjempeflott dag", sier Bjelland og ber alle om å holde humør og motet oppe så lenge.

Det er ikke første gang Bjelland gjør musikalske stunt.

– Jeg har byttet ut rektors juletale med Elvis før. Det er gøy å bryte litt med tradisjonene, sier han.

Skryter av lærerne

Både Bjelland og Svalbjørg skryter av elever og lærere etter en uke med hjemmeskole og nettundervisning.

– Det har vært en spesiell uke, men både elever og personale har tatt utfordringen på strak arm, sier Bjelland.

– Jeg synes det har gått over all forventning. Lærerne heiv seg rundt allerede den første ettermiddagen, og var i full gang med undervisning fra fredag, forteller Svalbjørg.

Rektor forteller at det er tydelig at noen av elevene er bekymret for eksamen. Kunnskapsminister Guri Melby har lovet en avklaring uka som kommer.

– Jeg håper man finner gode løsninger der ikke elevene blir skadelidende på noen måte, sier Bjelland, som selv mener det vil være best å droppe de sentraltgitte eksamenene i år.

– Å samle 130 elever i en idrettssal er utfordrende nå, sier han.

– Muntlige vurderinger kan eventuelt gjøres over videomøter. Det har lærerne hos oss allerede gjort denne uka. Men som eksamenform er det litt mer krevende, legger Svalbjørg til.

Kan bli mer sang

Hun forteller at hennes største bekymring er for enkeltelever som har ulike utfordringer med å gjennomføre hjemmeskole, og for at denne unntakstilstanden kan være en psykisk belastning for noen.

– Noen sliter allerede med ensomhet og andre ting. Da er det ekstra utfordrende når det sosiale i hverdagen uteblir, sier hun.

Rektor utelukker ikke at han vil by på flere musikalske innslag fremover for å spre noen smil.

– Det kan være. Vi får ta en uke av gangen, sier Bjelland.