Aps Torstein Tvedt Solberg.
Aps Torstein Tvedt Solberg.

Ap om skoletilbudet: – Arrogant av Melby å peke på kommunene

Regjeringen har hovedansvaret for skoletilbudet, understreker Torstein Tvedt Solberg (Ap). Han beskylder kunnskapsministeren for å skyve kommunene foran seg.

Publisert Sist oppdatert

Smittevernregimet gjør at skoletilbudet til barn er begrenset, og det er store forskjeller i hvor mye barn får gå på skolen. Arbeiderparti-politikeren vil tar opp dette når kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) deltar i Stortingets spørretime onsdag.

– Det er regjeringen som har hovedansvaret. Det er arrogant og feil å drive en slik pekelek og skyve kommuner og skoler foran seg. De prøver bare å gjøre det beste de kan innenfor regelverket, sier Solberg til NTB.

– Regjeringen har ikke lagt nok penger på bordet for å dekke de ekstra kostnadene skolene har hatt med gjenåpningen. Det er et paradoks at pengene satt så løst når det gjaldt næringslivet, fortsetter han.

Les også: – Barna og elevene står i fare for å bli den store taperen

Les også: Melby: Det tar litt tid å finne de gode skoleløsningene

Han sier skolene melder om at gjenåpningen krever ekstra ressurser, og viser til at det kan være behov for flere lærere, å leie ekstra lokaler eller å bruke mer penger på renhold.

– Og så må man raskt og kontinuerlig se på smittevernsreglene. Jeg er enig med barneombudet, som sier at vi må høste erfaringer og se på om det er behov for å justere, sier Solberg.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS