Det er fare for høy luftforurensning i Bergen de neste dagene. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Det er fare for høy luftforurensning i Bergen de neste dagene. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

255 barn holdes inne i frykt for luftforurensing i Bergen

Ingen barn får leke ute, og alle barn skal sove inne. Det er noen av tiltakene en av Bergens største barnehager innfører etter varsel om høy luftforurensing.

Publisert

Espira barnehage i Rådal har 255 barn og ligger ved et av de tettest trafikkerte kryssene i byen. Onsdag ettermiddag fikk foreldre og foresatte beskjed om at barna blir holdt inne på grunn av varsel om høy luftforurensing, skriver NRK.

– Siden det er varslet rødt farenivå, så vurderer vi noen forholdsvis enkle tiltak for å unngå ubehag for barna, sier barnehagestyrer Anette Hem Reidarsen Espira Rå i Rådalen til kanalen.

Barnehagen har bestemt at alle barn skal sove inne og at ingen får leke ute. Noen av barna blir tatt med på tur bort fra området, ifølge NRK.

Bergen kommune har varslet at det torsdag er fare for periodevis høy luftforurensing i trafikkerte strøk i Bergen. Fram til søndag er det ventet lite vind, oppholdsvær og fare for inversjon.

– Når det er varslet en værtype med lite vind og inversjon, kan vi få en situasjon med høy forurensning over flere dager. Vi har bedt Statens vegvesen og Bergen havn om å gjennomføre tiltak for å redusere utslipp og svevestøv, sier klimabyråd Thor Haakon Bakke (MDG) til kommunens nettsider.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS