Sandra Lexander, 1. nestleder i Østfold Unge Høyre, mener ungdom heller burde jobbe for klimaet på andre måter enn å streike. Foto: Privat
Sandra Lexander, 1. nestleder i Østfold Unge Høyre, mener ungdom heller burde jobbe for klimaet på andre måter enn å streike. Foto: Privat

– Det finnes mer effektive måter å jobbe for et bedre klima enn skolestreik

Fredag 22. mars arrangeres det skolestreik for klima rundt omkring i landet, blant annet i Fredrikstad. Jeg derimot har planer om å møte opp på skolen.

Publisert

Det er ikke fordi jeg ikke bryr meg om klima at jeg ikke skal streike. Tvert imot. Klima er kjempe viktig og jeg er utrolig glad for at det er såpass mye engasjement rundt det, for dette dreier seg om vår felles framtid. Det er utrolig viktig at klimaproblemene blir tatt på alvor, men det finnes kanskje bedre måter å få løftet frem saken på enn skolestreik?

 

En skolestreik er kun en symbolsk handling, og vil ha minimal påvirkning på de faktiske klimaproblemene. Tanken er selvfølgelig fin, men det vi trenger er å komme med framtidsrettede tiltak, og klimapolitikk som fungerer. Vi i Unge Høyre lover å aldri slutte å mase på «voksenpolitikerne» om dette, og jobber aktivt med å få gjennomslag for god klimapolitikk.

Vi i Unge Høyre fikk blant annet gjennomslag for masse god klimapolitikk på Viken Høyres årsmøte i februar: vi skal utbygge norsk vannkraft, verne de 10% mest sårbare havområdene våre, og stille krav til fylkeskommunene om å tilby null- eller lavutslipps kollektivtilbud. Dette er bare litt av det vi fikk gjennomslag for, og vi har ingen planer om å stoppe der.

Regjeringens statsbudsjett er også det grønneste statsbudsjettet som har vært noensinne. Det er vi utrolig fornøyd med, men vi har ikke tenkt til å gi oss der heller. Vi skal fortsette å snakke høyt om klima og miljø, og fremme nye forslag som kan bidra til bærekraft, både her hjemme, og i andre deler av verden.

Dette er et felles problem som vil gå ut over alle, og det er derfor spesielt viktig at vi hjelper mindre ressurssterke land med å satse på grønne løsninger, i tillegg til å utføre grønne tiltak her hjemme. 

Til alle dere unge som har planer om, eller vurderer å streike: aldri slutt å snakke om klimaproblemene, fortsett å rope høyt, skriv leserinnlegg, utfordre politikerne og kjemp for klimaet, men dra på skolen. Når det finnes andre og mer effektive måter å jobbe for et bedre klima på, burde det ikke gå på bekostning av skole. 

Sandra Lexander er 1. nestleder i Østfold Unge Høyre

Powered by Labrador CMS