Verdens største utdanningsselskap gikk på milliardsmell

Selskapet Pearson rapporterer om et rekordtap på nærmere 30 milliarder kroner i 2016. Pearson er også involvert i arbeidet med Pisa-undersøkelsen.

Det britiske selskapet Pearson rapporterte denne uka et rekordtap på 2,6 milliarder britiske pund melder den britiske avisen The Guardian.

 

Vil være nummer en

Direktør John Fallon sier ifølge The Guardian at 2016 var et utfordrende år, men at selskapet fortsatt er den globale markedslederen innen utdanning. Han peker på at utdanningssektoren går gjennom en digital transformasjon.

«Endringene på utdanningsfeltet kommer til å gjøre at det står igjen en stor vinner. Vi er svært bestemte på at Pearson skal bli den vinneren», sier Fallon.

 

Hundrevis av millioner til lederne 

Pearson er verdens største selskap på utdanningsmarkedet. Utdanning har tidligere skrevet om hvordan selskapet vokste til å bli verdensledende innen utdanning, og hvordan de også er hyret inn til å arbeide med Pisa-undersøkelsen.

Pearson har blant annet slått seg opp innen salg av tester til skolemarkedet, noe som har gitt god profitt. Det økonomiske tilbakeslaget har ifølge The Guardian sin årsak i manglende avkastning i det amerikanske markedet. Selskapet planlegger nå selge andelene sine i forlaget Penguin Random House, som er verdens største forlag.

Selskapets ledere vil allikevel dele over 550 millioner kroner i bonuser og insentivordninger, ifølge The Guardian. I fjor kuttet selskapet rundt fire tusen jobber for å spare penger, og det planlegges ytterligere kutt.

Les Utdannings hovedsak om Pearson fra 2016:

 

Powered by Labrador CMS