Det er fem lærere som har jobbet ved denne skolen, Den norske skole Costa Blanca (DnsCB) i Alfaz del Pi, som nå varsler søksmål.
Det er fem lærere som har jobbet ved denne skolen, Den norske skole Costa Blanca (DnsCB) i Alfaz del Pi, som nå varsler søksmål.

Norske lærere i Spania varsler søksmål

Fem av de sju lærerne ved Den norske skole Costa Blanca (DnsCB) i Alfaz del Pi i Spania som ble sagt opp via epost, varsler nå søksmål.

Publisert

De to andre lærerne er i forhandlinger om et mulig forlik med skolen, skriver Telemarksavisa.

– Vi har engasjert en advokat som er anerkjent innen arbeidsrett, han har hatt tilsvarende saker tidligere og kjenner det spanske lovverket. Det er mange regler i lovverket som er brutt, og vi frykter ingenting med å sende dette inn til det spanske rettssystemet, sier Lars Håndlykken. Han er en av de oppsagte lærerne som varsler søksmål.

Det var 26. april at lærerne ble oppsagt per e-post. Samtidig mistet de tilgangen til skolens digitale jobbverktøy og lønn. I tillegg mistet de karakterer og vurderinger av elever som de har satt gjennom hele skoleåret, skriver avisa.

Styreleder Ellen Watkinson ved DnsCB sier til avisa at hun ikke kommenterer personalsaker i media.

– Elevene har fått tilbud om å komme på skolen, men det er frivillig i forhold til de regler som gjelder i Spania i fase 2, uttaler hun.

Powered by Labrador CMS