Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor

En 19-årig kvinne ble ifølge politiet brent i hjel i Bangladesh på ordre fra rektor på skolen der hun gikk. Hun hadde anmeldt ham for seksuell trakassering.

Nusrat Jahan Rafi (19) ble lurt opp på taket til en islamsk skole hun var elev ved. Angripere ba henne trekke politianmeldelsen mot læreren. Da hun nektet, ble hun dynket i parafin og satt fyr på.

17 personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen. En av disse sa at rektoren hadde bestilt angrepet, opplyser politiet fredag.

Rektoren ba angriperne om å «true Rafi til å trekke saken eller drepe henne hvis hun nektet,» sa overbetjent Mohammad Iqbal, som leder etterforskningen.

Hendelsen skjedde 6. april. Rafi ble bundet på hender og føttene med skjerf, og angriperne forsøkte å få det til å se ut som et selvmord, ifølge politiet. Men 19-åringen klarte å komme seg løs da skjerfene brant opp. Hun ble forbrent på 80 prosent av kroppen og døde på sykehus 10. april.

Hendelsen har skapt uro og protester i Bangladesh, og statsministeren har lovet at de alle involverte skal straffeforfølges.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS