Filippinenes høyesterettsdommer Maria Lourdes Sereno poserer med studenter fra en katolsk skole. Sereno tok til orde for kvinners rettigheter på kvinnedagen. Foto: AP / NTB scanpix

Kvinner på Filippinene demonstrerer mot Duterte på kvinnedagen

Aktivister demonstrerte i Filippinenes hovedstad på kvinnedagen for å protestere mot president Rodrigo Dutertes uttalelser mot landets kvinner.

I Manila delte demonstrantene torsdag ut roser til enker, mødre og søstre av de pågrepne i Dutertes narkokrig. Andre sang og danset mens de holdt plakater om kvinnelig frigjøring.

– Vi er bekymret. Vi har sett angrep mot kvinner under Dutertes styre, sier Jean Enriquez, en av aktivistene bak demonstrasjonen.

I februar ba Duterte sine soldater om å skyte kvinnelige opprørere «i vaginaen», fordi de er «ubrukelige uten den». Under unntakstilstand i sørlige Mindanao i fjor, lovet han å beskytte sine soldater mot straffeforfølgning, «selv om de voldtok tre kvinner».

– Nå, mer enn noensinne før, ser vi en urett mot vår kvinnelighet. Duterte fremmer kvinnehat, objektivisering og diskriminering, sier Senteret for kvinners ressurser i en uttalelse på kvinnedagen.

17 kvinnelige aktivister har blitt drept og 42 arrestert siden Duterte kom til makten juni 2016, ifølge senteret.

– Når landets leder latterliggjør oss og nedgraderer oss, kan vi ikke forvente at angrepene på kvinner skal minske, heter det i uttalelsen.

Ifølge senteret har det vært 796 voldtekter i Filippinene de siste to månedene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS