Ap vil straffe koranskole-foreldre

Stortingsrepresentant Masud Gharahkhani (Ap) vil gi bøter eller kutte barnetrygd til foreldre som sender barna på koranskoler i utlandet.

 

– Foreldrene må prioritere skikkelig skolegang i Norge. Ikke koranskoler, eller andre uakseptable og dårlige skoler, i hjem­landet. Derfor må vi slå hardt ned på foreldre som frarøver sine barn skolegang i Norge, sier Masud Gharahkhani, som er leder av Aps migrasjonsutvalg, til Vårt Land.

Stortingsrepresentanten sier at når dialog med foreldre i grunnskolen ikke gir resultater, er klare retningslinjer for sanksjonsmuligheter en mulighet. Han sier det kan være å dra inn barnevernet, kutte i barnetrygden eller gi bøter.

Mandag annonserte regjeringen at de skal danne en ekspertgruppe som skal gå gjennom inntil ti enkeltsaker hvor barn og unge har blitt etterlatt i utlandet mot sin vilje. Gruppen skal gi råd til politikerne hvordan slike tilfeller kan forebygges i framtiden.

En rapport fra forskningsstiftelsen Fafo viser at nærmere 40 prosent av ungdommer med somalisk bakgrunn har gått på skole i utlandet.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS