Audun Lysbakken (SV) vil at de minste barna skal være på skolen fra 08.30 til 15. Arkivfoto: Utdanning

SV vil ha lengre skoledag

SV vil at norske barn skal få en praktisk heldagsskole. Flere timer og mer aktivitet er framtidas skole, ifølge Audun Lysbakken (SV).

Publisert

Audun Lysbakken fra SV og skoleforsker Tarjei Helland ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus har skrevet en rapport om hvordan de ønsker seg skolen i framtida. Tankene for framtidsskolen er konkrete, og de to politikerne har laget et eksempel på en ny timeplan. De minste barna skal være på skolen til 14.30 eller 15.00.

«Før 8.30 og etter 15.00 vil det være SFO-tilbud for dem som har behov for det», skriver de. Planen med lengre skoledag er at barna skal slippe lekser.

«Mange barn er altså like lenge på skolen som de voksne er på arbeid, og de har lekser når de kommer hjem,» står det i dokumentet.

Lysbakken og Helland ønsker mer tid til praktisk-estetiske fag som kunst og håndverk, kroppsøving, musikk og mat og helse. De ønsker også at barna skal få aktiv læring.

«Aktiv læring er fysisk aktivitet med faglig innhold, hvor barna får løpe i matematikken i stedet for bare å sitte stille.»

Powered by Labrador CMS