Landsmøtet i Utdanningsforbundet skal velge nytt sentralstyre:

Foto: Tom Egil Jensen

Steffen Handal er innstilt som UDF-leder i fire nye år: – Jeg har mer å gi

Valgkomiteen innstiller på å gi dagens ledertrio i Utdanningsforbundet fire nye år. Men først må landsmøtet ta stilling til om de ønsker en eller to nestledere.

Publisert Sist oppdatert

– Å få representere 180.000 medlemmer av lærerprofesjonen ser jeg på som en fantastisk mulighet. Utdanningsforbundet vokser og vi får gjennomslag på flere områder. Men jeg har mer å gi og det er flere store oppgaver jeg gleder meg til å ta tak i, sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal som er innstilt til gjenvalg.

Går landsmøtet for én nestleder, er Hege Valås innstilt. Blir det to, er Terje Skyvulstad innstilt som 2. nestleder. Fire av dagens sentralstyremedlemmer har takket nei til gjenvalg. Det er Stine Christensen Holtet, Ingvild Aga, Gro Hartveit og Tore Fjørtoft.

Utdanning har spurt ledertrioen om hvorfor landsmøtet bør gjenvelge dem. Klikk på symbolet under navnene for å lese svarene:

Vil kjempe for plassen

Sentralstyret i Utdanningsforbundet består av 13 faste medlemmer og tre møtende varamedlemmer.

Ledertrioen stiller til gjenvalg. Det samme gjør fem av dagens sentralstyremedlemmer.

Hanne Fehn Dahle kom inn som fast medlem i sentralstyret i løpet av perioden. Hun er av valgkomiteen innstilt som ikke-møtende varamedlem. Men selv ønsker hun å stille til sentralstyret.

Terje Vilno som i dag er 1. møtende varamedlem til sentralstyret stiller til valg til samme verv. Han er innstilt av valgkomiteen til dette vervet.

2. møtende varamedlem, Frank Bergli, ønsker å stille til sentralstyret, men er ikke nominert av valgkomiteen. 3. møtende varamedlem Gunn Lisbeth Nordstrøm ønsker også å stille til sentralstyret, men heller ikke hun er nominert av valgkomiteen.

Ingen med innvandrerbakgrunn

Valgkomiteen har tatt hensyn til kjønn og medlemsgrupper. Bjørn Wiik, leder i valgkomiteen, forteller at kontinuitet, mangfold, nyrekruttering og erfaringsbakgrunn også er forsøkt tatt hensyn til. Men ingen med innvandrer- eller flykningbakgrunn står på lista.

– Ja, på dette feltet mener vi Utdanningsforbundet har en utfordring. Dette er noe jeg mener forbundet bør jobbe med fram mot neste landsmøte. Jeg vil også oppfordre fylkeslagene til å bli bedre på å rekruttere tillitsvalgte lokalt, sier Wiik.

Og slik svarer sentralstyre-medlemmene som stiller til gjenvalg – og er innstilt av valgkomiteen:

Powered by Labrador CMS