Smitteveilederen for skole vil ha likheter med veilederen for barnehage, sier kunnskapsminister Guri Melby.

Skoleveileder kommer senest mandag

Det vil være likheter i veilederne for skolene og veilederen for barnehagene, sier kunnskapsministeren. Skoleveilederen kommer senest mandag.

– Vi har hatt en runde på veilederen med partene i sektoren. De har frist for innspill onsdag. Vi håper å komme veldig langt på veilederen i løpet av uka, så skal den helt sikkert være ferdig mandag 20. april, sier direktør Hege Nilssen i Utdanningsdirektoratet til NTB.

I veilederen for barnehagen som kom onsdag heter det blant annet:

  • Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse, ikke møte i barnehagen. De skal holde seg hjemme til de har vært symptomfrie i 1 døgn.
  • Hvis en i husstanden har symptomer på luftveisinfeksjon, men ikke har bekreftet covid-19, kan barnet og den ansatte møte i barnehagen som normalt.
  • En foresatt med luftveissymptomer skal ikke hente eller bringe barne til barnehagen.
  • Ved påvist korona-smitte hos barn, foresatte eller ansatte vises til gjeldende karantene- og isolasjonsregler.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier at de to veilederne vil bygge på mange av de samme prinsippene.

– For det første at vi har kunnskap om at barn blir mindre syke og dermed også i mindre grad er smittebærere enn det voksne er. Så har vi en del andre utfordringer knyttet til organiseringen av skolehverdagen enn i barnehagen, som jeg tenker at den veilederen er nødt til å ta hensyn til, sier hun til NTB.

1.–4. trinn i barneskolene åpnes fra 27. april etter å ha vært stengt siden 13. mars på grunn av koronaviruset.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS