Rektor endrer på kjønnsdelte SFO-planer

Etter sterk kritikk mot et kjønnsdelt SFO-opplegg ved en skole i Trondheim, dropper rektoren navnene gutteklubb og jenteklubb og gir barna større valgfrihet.

I SFO-planen som innebar at barna 1,5 time hver uke skulle være med i enten en gutte- eller jentegruppe, innebar blant annet at guttene kunne se fram til alt fra PC-dag og fart og moro i gymsalen til vaffeldag og rebusløp. Jentene skulle i løpet av høsten lage armbånd, såpe og pennal, og ble dessuten lokket med en dag med neglespa.

Trondheim-ordfører Rita Ottervik (Ap) fortalte onsdag at alle rektorene har fått beskjed om at en slik praksis må avvikles. Nå sier rektor Kristin By Vollset ved Steindal skole at SFO-klubbene får nye navn, melder  NRK.

– Vi skal ikke kalle det gutteklubb og jenteklubb lenger. Vi skal også gi større valgfrihet blant gutter og jenter. Aktivitetene har ungene gledet seg til, og de vil være som planlagt. Politikerne bestemmer føringene i skole og SFO, som rektor forholder jeg meg til det, sier Vollset.

Ordningen med jente- og gutteklubb ved Steindal skole har eksistert i ti år, og ble til etter elevenes egne ønsker.

– Dette er en liten del av det totale SFO-tilbudet som elevene faktisk har. Vi har hatt fokus på barns medvirkning og at de fikk komme med ideer til hva de ville gjøre. Det har vært populært, sier Vollset. (©NTB)

Powered by Labrador CMS