Minister Iselin Nybø (V)

2,1 millioner til flere kvalifiserte lærere

Høgskolen i Innlandet, Høgskolen i Østfold og Samisk høgskole får til sammen 2,1 millioner kroner for å få flere til å fullføre grunnskolelærerutdanning.

Publisert

Vi ønsker at de som jobber i skolen, men ikke har fullført lærerutdanningen, skal få mulighet til å fullføre denne. Da får de en solid kompetanse og kan tilsettes fast i skolen. Alle elever skal møte kvalifiserte lærere. På den måten ruster vi dem for å møte morgendagens utfordringer, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Den 19. desember kom Utdanningsdirektoratet med ferske GSI-tall som viser at det er rekordmange lærere i norske skoler. På ett år er det blitt 1100 flere lærerårsverk.

Les også: Steffen Handal: - Viser at lærernormen virker

Men fremdeles er det nesten 3800 ukvalifiserte lærere i hele landet. En del av disse har gjennomført deler av lærerutdanningen, men av ulike grunner ikke fullført.

I høst startet UiT- Norges arktiske universitet og Nord universitet opp en forsøksordning for personer som har begynt på, men ikke fullført hele lærerutdanningen. Der er om lag 50 personer i gang med å bli kvalifiserte lærere.

Nå vil Nybø at flere universiteter og høyskoler skal lære av erfaringene i nord, og vurdere tilsvarende ordninger. Høgskolen i Innlandet får 1,3 millioner kroner til dette arbeidet, Høgskolen i Østfold får 500 000 og Samisk høgskole får 300 000 kroner.

Forsøksordningen er tidsbegrenset, og alle som tas opp må fullføre fireårig grunnskolelærerutdanning innen 2025.

Powered by Labrador CMS