Britiske skolemyndigheter tar i bruk mobilapp i kampen mot mobbing

Mobilappen Tootoot gir mobbeofre mulighet til å rapportere mobbing direkte til lærere på sin egen skole. Britiske myndigheter tilbyr nå appen som en del av sin store satsing mot mobbing.

Britiske myndigheter bevilget nylig 4,4 millioner britiske pund (drøyt 48,5 millioner norske kroner) til antimobbearbeid. Pengene skal brukes på flere tiltak i arbeidet mot mobbing.

 

Ble mobbet selv

Ett av tiltakene er å gi 120.000 elever på 300 skoler muligheten til å bruke Tootoot. Gjennom appen kan elever rapportere alle former for mobbing 24 timer i døgnet.

Elevene kan ta skjermbilder av mobbing som skjer via sosiale medier eller rett og slett fotografere mobbere i aksjon. Rapportene elevene sender, er anonyme og kan kun ses av utvalgte lærere på deres egen skole.

Appen fungerer både på mobil, nettbrett og datamaskin. Den er utviklet av Michael Brennan, som selv ble mobbet da han gikk på skolen. Han ønsker gjennom appen å hjelpe andre som blir mobbet, skriver han på tootoots hjemmeside.

 

Regnbueflaggpris

Ett annet tiltak i antimobbesatsingen er en ny regnbueflaggpris som skal deles ut til skoler som er gode til å jobbe mot homofobi og andre former for seksuell trakassering. Ytterligere ett tiltak er å lære opp 4000 nye unge mennesker til å være ambassadører for antimobbing som en del av The Diana Awards.

Ungdommene skal lære hvordan de kan styrke både seg selv og andre til å ta ansvar for mobbing og oppførsel blant medelever.

– Skolen burde være et trygt sted hvor barn kan vokse og lære. Ingen barn burde bli mobbet, og apper som dette betyr at hjelp for alle barn nå er bare et klikk unna, sier utdanningsminister Justine Greening på det britiske utdanningsdepartementets hjemmeside.

Kunnskapsdepartementet ønsker ikke å kommentere overfor Utdanning om dette er noe norske myndigheter vil se nærmere på.

 

Powered by Labrador CMS