SVs stortingsrepresentant Mona Fagerås mener fraværsgrensa må endres fort. foto: Jørgen Jelstad
SVs stortingsrepresentant Mona Fagerås mener fraværsgrensa må endres fort. foto: Jørgen Jelstad

– Krav om legeerklæring må fjernes

– Å beholde fraværsgrensa nå skaper unødvendig mye usikkerhet, mener Mona Fagerås fra SV. Hun mener fraværsgrensa må fjernes for å hindre spredning av korona-viruset.

Publisert

I dag starter elevene på videregående og fortsatt er det usikkert hva som skjer med fraværsgrensa. Både FHI og regjeringa har uttalt at fraværsgrensa vurderes, men SV krever at endringene kommer fort.

– Det er soleklart at krav om legeerklæring må fjernes for elevene i videregående opplæring. Det er for stor risiko knyttet til å avvente situasjonen, sier utdanningspolitisk talsperson i SV, Mona Fagerås.

Fagerås er enig med rektor ved Ullern videregående i Oslo som ønsker justering av reglene.

– Vi må legge til rette for at elever ikke går på skolen når de har symptomer, noe som kan få alvorlige konsekvenser for den enkelte elev men også for resten av klassen, skolen og samfunnet, sier hun.

Hurtig test av elever

– Regjeringen må garantere elevene at de blir hurtig testet og at karantenedagene ikke inngår i fraværsgrensa. Det skal ikke mange fraværsdager til for at elever ikke består ett fag, sier Fagerås.

Videre mener SV at foreldre og helsesykepleiere må få attestere fravær.

– Vi skal leve med et strengt smittevern i lang tid fremover. Ingen er tjent med at ungdommene kommer syke på skolen for å unngå fravær, sier Fagerås.

Powered by Labrador CMS