Elever har rett til opplæring om de må være hjemme over tid.

Udir: Elever har rett til opplæring selv om de er hjemme

Elever som må være hjemme over tid med milde symptomer, eller fordi de er i risikogruppen, har rett til opplæring, slår Utdanningsdirektoratet fast.

Publisert

– Vi har en helt ny situasjon hvor mange av dem som er hjemme, egentlig ikke er så veldig syke og kan få opplæring. Nå får skolene informasjon om når elevene skal ha opplæring hjemme og råd om hvordan dette kan foregå, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Elever som er hjemme i over en uke på grunn av milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse, eller som er i karantene eller isolasjon, har krav på opplæring.

Dersom eleven er i risikogruppen eller har nær familie som er det, skal skolen gi opplæring hjemme fra første dag.

Stor debatt

Bakgrunnen for at Udir nå kommer med en veileder for når elevene har rett på opplæring hjemme er debatten som raste for noen uker siden, etter at Melby var intervjuet av tv2.

– Det kan ikke være slik at læreren nedprioriterer de elevene som må gå hjem. Det er viktig at også de får et godt tilbud og dersom det betyr at man har mindre tid til de aktivitetene som foregår på skolen, så må det nesten bli slik, sa Melby da.

I et intervju med Utdanningsnytt uttalte kunnskapsministeren at debatten hadde gjort det tydelig at foreldre, skoleeiere og lærere var usikre på hva elevene hadde rett på og hva skolene plikter å gjøre når elevene må være hjemme på grunn av smittevernreglene.

Les også: Vurderer nasjonal veileder for når skolen må gi elevene hjemmeskole

(©NTB)

Powered by Labrador CMS