Både Mona Fagerås (SV) og Martin Henriksen (Ap) mener familiebarnehager bør ha samme krav til bemanning som andre barnehager. Arkivfoto: Utdanning

Stortingspolitikere vil ha samme krav til bemanning i familiebarnehager som andre barnehager

– Familiebarnehager må få samme bemanning som andre barnehager, krever stortingsrepresentantene Mona Fagerås (SV) og Martin Henriksen (Ap). Men de er imidlertid ikke klare til å legge ned familiebarnehagene.

Publisert

Familiebarnehager er blitt big business. De drives som kjeder - uten samme krav til bemanning som andre barnehager.

– Nok og kvalifisert personalet er i ferd med å innta en udiskutabel førsteplass på lista over hva som gir kvalitet i barnehagene. Skal vi da fortsette med en barnehagetype med betydelig dårligere bemanning enn de ordinære?

– Mye var dårlig utreda i forslaget Stortinget fikk om ny bemanningsnorm i barnehagene. Dette inkluderer familiebarnehagene. At det er en familiebarnehage, er ikke noe argument for at vi skal gå på akkord med kvaliteten, sier Martin Henriksen (Ap).

– Er tida for familiebarnehager over?

– Hvis de kan leve opp til forventningene om bemanning og kvalitet på lik linje med andre barnehager, bør de være en del av barnehagemarkedet. Jeg forventer mer informasjon om bemanning og kvalitet i familiebarnehagene, sier Martin Henriksen.

Også Mona Fagerås understreker at den nye bemanningsnormen må gjelde i familiebarnehager.

– Vil ikke det utfordre økonomien i disse barnehagene?

– I så fall er de ikke aleine. Den nye bemanningsnormen er et løft for alle barnehager, sier Mona Fagerås (SV).

Foreldreutvalget for barnehager melder til Utdanning at de får få henvendelser om familiebarnehager mens  PBL mener reglene om kvalitet må skjerpes i familiebarnehagene.

 

 

 

Powered by Labrador CMS