– For å lage god skolepolitikk må man ha elevene med på laget, sier nyvalgt leder i Elevorganisasjonen, Alida D'Agostino. Foto: Privat
– For å lage god skolepolitikk må man ha elevene med på laget, sier nyvalgt leder i Elevorganisasjonen, Alida D'Agostino. Foto: Privat

Elevorganisasjonens nye leder: – Å lage politikk er på ingen måte forbeholdt politikerne

Den nyvalgte lederen for Elevorganisasjonen brenner for at ungdom skal kjenne at det er gøy å engasjere seg.

Publisert

– Det å lage politikk er på ingen måte forbeholdt politikere. For å lage god skolepolitikk må man ha elevene med på laget. Det skal jeg sørge for som leder av verdens beste organisasjon, sier nyvalgt leder i Elevorganisasjonen, Alida D'Agostino (19). 

Hun er denne utgavenes aktuelle navn i Utdanning. 

 

– Har du en hjertesak som du brenner for innen elevarbeid?

– Det er mange som kjenner på at politikk er skummelt og at det er nytteløst å delta i demokratiet. Det tror jeg er holdninger som stammer fra skolen, hvor elevdemokratiet ofte blir sett på som et tullete, lovpålagt liksomdemokrati. Jeg brenner for at ungdom skal kjenne at det er gøy, viktig og enkelt å engasjere seg. 

– Hva har du tenkt å utdanne deg til og hvorfor?

– De tre tidligere lederne av Elevorganisasjonen før meg studerer alle juss, men selv aner jeg ikke hva jeg vil med livet mitt. Jeg har tenkt en del på å lære meg flere språk, for da tror jeg det blir enklere å forstå verden fra andre synspunkter. Det er uansett skummelt å skulle legge planer som strekker seg lengre enn ett år frem i tid!

 

Medmenneskelighet på timeplanen

 – Hvilken kjent person ville du hatt som lærer?

– Hm. Kanskje Walt Disney? Han hadde mye god livsvisdom gjemt i historiene sine.

 – Hvem ville du gitt straffelekse?

– Alle som har sagt «så fint at du engasjerer deg» til ungdom. Jeg tror de fleste som sier det, ikke mener noe vondt. Men det er ganske nedverdigende og ikke noe man hadde sagt til for eksempel en stortingspolitiker.. 

– Og hvis du får holde en undervisningstime for den norske befolkning. Hva handler timen om?

– Det er litt kjipt å si det, men jeg hadde brukt tiden min til å undervise om noe så grunnleggende som å være et medmenneske. Jeg la spesielt merke til problemet etter klimastreikene. Vi lever i en tid med stadig flere polariserte debatter, falske nyheter, stygge kommentarer og dårlig innflytelse. Noen må rydde opp. Hvis man har hele Norges oppmerksomhet, hvorfor ikke prøve seg?

 

Fordriver sinne med musikk 

– Hva liker du best med deg selv?

– Jeg tar meg selv veldig lite høytidelig!

– Hva er din favorittbok?

– «Coraline» av Neil Gaiman. Den lærte meg å sette pris på det jeg har.

– Hva gjør du for å få utløp for frustrasjon?

– Jeg drar ut, tar sint musikk på ørene, skrur opp lyden, og går kjempefort helt til jeg føler meg mindre frustrert.

– Hva er ditt bidrag i kampen for å redde verden?

– Jeg engasjerer meg for fremtiden og for at andre skal gjøre det samme. Vi har ikke råd til å miste noen stemmer i samfunnsdebatten!

 

Powered by Labrador CMS