Stigeråsen skole i Skien får Dronning Sonjas skolepris for 2019. Foto: Dorthe Margrete Naur
Stigeråsen skole i Skien får Dronning Sonjas skolepris for 2019. Foto: Dorthe Margrete Naur

Stigeråsen skole får Dronning Sonjas skolepris 2019

Stigeråsen skole i Skien er vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2019. – Dette gjør det ekstra motiverende å fortsette arbeidet, sier rektor Kim Aas.

Publisert

En enstemmig jury har bestemt at det er Skien-skolen som vinner årets pris.

– Stigeråsen skole er en verdig vinner. Skolen har i flere år utmerket seg med et systematisk, langsiktig og helhetlig arbeide for å skape en inkluderende skole, motvirke utenforskap og være et godt sted å være for alle, uttaler juryleder Inga Bostad i en pressemelding.

– Skolen imponerer

Stigeråsen barneskole har cirka 300 elever med mange ulike nasjonaliteter og ligger i Gulset bydel i Skien kommune, et område med utfordringer knyttet til barnefattigdom og familier som strever på ulike måter. Ifølge juryen har skolen utmerket seg med et vidt perspektiv på sin rolle i lokalsamfunnet og "imponerer med et grunnleggende syn på mestring og læring".

– Det er tydelig at Stigeråsen har tatt utfordringer med både barnefattigdom og sosial ulikhet på alvor og har jobbet gradvis med likeverd og inkludering over flere år. Stigeråsen er «mer enn en skole». Alle ansatte på skolen er bevisste på at skolen skal være et trygt og omsorgsfullt sted å være for alle elever, heter det i jurybegrunnelsen.

– Gjennom kunnskap om både faglig og sosial utvikling, er skolens ansatte opptatt av å se elevens handlinger og forstå hva som ligger bak. Skolen har jobbet systematisk med å få på plass gode rutiner for å fagne opp utfordrende og uakseptable adferd, gode varslingsrutiner, økt kunnskap om mobbing og rettigheter, struktur i timene og gode og tydelige oppstartsrutiner, skriver de.

Stolt rektor

Blant annet tilbyr Stigeråsen skole gratis fritidsaktiviteter etter skoletid i samarbeid med kulturskolen og nærmiljøet, inkludert et gratis måltid på skolen. De har også utlån av sportsutstyr og leker, og søker på den måten å normalisere hverdagen for de mest sårbare elevene og utjevne sosiale forskjeller. I samarbeid med eiendomsavdelingen i kommunen har skolen også pusset opp et tilfluktsrom til et bursdagsrom som alle kan låne gratis.

– Vi er kjempestolte over å ha fått prisen! Dette gjør det ekstra motiverende å fortsette det gode arbeidet elever, foresatte, gode samarbeidspartnere og alle ansatte på Stigeråsen gjør for å skape en inkluderende skole, sier Kim Aas, rektor ved Stigeråsen skole i pressemeldingen.

Dronning Sonja vil selv overrekke prisen på 250.000 kroner, et diplom og et kunstverk signert Dronningen, den 2. desember.

Powered by Labrador CMS