I slutten av august ble en assistentlærer ved en ungdomsskole dømt for seksuell omgang med barn under 16 år.

Kvinnelig skoleassistent dømt for overgrep mot elev

En assistent i 30-årene er dømt til seks måneders fengsel for seksuell omgang med en 15 år gammel elev.

Publisert Sist oppdatert

En kvinnelig assistent ved en skole ble tidligere i høst dømt til fengsel for et seksuelt overgrep mot en elev. Eleven var 15 år første gang hun hadde seksuell omgang med ham.

I dommen fra Gulating lagmannsrett står det at kvinnen var assistent på en ungdomsskole da hun hadde seksuell omgang med eleven. Kvinnen var assistent i elevens klasse noen måneder før overgrepet. Kvinnen skal ha hatt seksuell omgang med eleven minst to ganger, og den første gangen var gutten 15 år. På det tidspunktet jobbet hun fortsatt som assistent ved skolen, men hadde ikke lenger gutten som elev.

I retten kom det fram at kvinnen også har hatt seksuell omgang med to andre tidligere elever ved skolen. Hun skal ha innrømmet at hun hadde frivillig seksuell omgang med den ene av dem, og ufrivillig samleie med den andre. Forklaringen er at hun var overstadig beruset ved siste tilfelle. Dette ble hun ikke dømt for.

– Ville ikke såre eleven ved å avvise ham

I retten skal kvinnen ha sagt at hun ikke ønsket å ha samleie med den 15 år gamle eleven, men at hun ikke ønsket å såre ham.

Kvinnen ble dømt for å ha hatt seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år. I dommen står det at kvinnen fikk noe strengere straff fordi hun syntes å prøve å legge skylden for overgrepet gutten.

Les også: Læreren misbrukte elever i 35 år

Powered by Labrador CMS