- Alt som skjer på de digitale plattformene gjør at det er behov for en ny ytringsfrihetskommisjon, mener kulturminister Trine Skei Grande
- Alt som skjer på de digitale plattformene gjør at det er behov for en ny ytringsfrihetskommisjon, mener kulturminister Trine Skei Grande

Regjeringen
oppnevner ny ytringsfrihetskommisjon

Før jul får Norge en ny ytringsfrihetskommisjon, lover kulturminister Trine Skei Grande.

Publisert

Regjeringen har vedtatt mandatet og skal oppnevne en ny ytringsfrihetskommisjon før jul. Det er 20 år siden den forrige ytringsfrihetskommisjonen, ledet av professor Francis Sejersted, la fram sin rapport.

- Falske nyheter, hat og trusler gjør at mange ikke tør å delta i den offentlige debatten. Dette er en av de største truslene mot ytringsfriheten i dag, sier kulturminister Trine Skei Grande til Aftenposten.

Samtidig er hun opptatt av at de mest «lettkrenkede» ikke må få sette grensene.

– Samfunnet har endret seg enormt på 20 år. Den forrige ytringsfrihetskommisjonen hadde som formål å sikre lovgivningen. I dag, i et nytt og digitalisert samfunn, diskuterer vi hvordan vi skal legge til rette på en mye bredere måte enn bare gjennom lovgivningen, sier statsråden.

I kommisjonens mandat legges det blant annet opp til at medlemmene skal se på utfordringer knyttet til ytringer på digitale medieplattformer.

Det var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) som først kom opp med forslaget om å oppnevne en ny ytringsfrihetskommisjon.

Powered by Labrador CMS