Kunnskapsminister Guri Melby (V).

Gir 3 millioner til ideer som styrker kvaliteten på hjemmeundervisningen

Kunnskapsdepartementet lanserer en ny midlertidig ordning der lærere og frivillige kan søke om tilskudd til ideer som styrker hjemmeundervisningen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg blir glad for å se at det er så mange lærere og andre som hjelper til, gir råd og deler idéer om hvordan hjemmeundervisningen kan bli bedre. Det trenger vi i en tid der koronasituasjonen har satt skoler og familier på en vanskelig prøve, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Nå etablerer hennes departement en ny midlertidig tilskuddsordning på 3 millioner kroner for å støtte tiltak og ideer som hever kvaliteten på hjemmeundervisningen. Ordningen vil bli lyst ut om kort tid, opplyser departementet.

På spørsmål fra Utdanningsnytt om det betyr at skolene forblir stengt også etter påske, viser departementet til at en beslutning om videre tiltak vil komme neste uke, og at alle landets skoler foreløpig er er stengt til 13. april.

Les også: Oslo-skolen forbereder seg på å holde stengt etter påske

Deler kunnskap

Ifølge pressemeldingen skal ordningen gi støtte til initiativer som "har et klart og tydelig formål om å støtte opplæringstilbudet hjemme i forbindelse med korona-krisen og som ikke har kommersielle formål."

– Det å planlegge et opplegg som passer for alle elevene og er gjennomførbart i en hjemmesituasjon er ingen enkel oppgave. Jeg har sett et stort engasjement blant lærere og andre i skolesektoren som deler praksis og kunnskap med hverandre. Det gjør meg veldig stolt. Denne ordningen er for de som frivillig strekker seg langt for å dele kunnskap som gjør hjemmeundervisningen bedre, sier Guri Melby.

Det er Utdanningsdirektoratet som vil få ansvar for å administrere ordningen.

Powered by Labrador CMS