Sommerlyst skole i Tromsø.

Elevene får 15 minutter kortere skoledag når politikerne kutter i budsjettene

Niendeklassingene ved Sommerlyst skole har fått 15 minutter kortere skoledag.

Publisert Sist oppdatert

Politikerne i Tromsø har vedtatt at budsjettene for neste skoleår skal kuttes med 40 millioner kroner. Og allerede ser man at kuttene får konsekvenser for skolehverdagen.

Ved Sommerlyst skole på Tromsøya, en av Tromsøs største ungdomsskoler med i underkant av 500 elever, kuttes de i skoledagen for niendeklassingene for å kunne møte strammere budsjetter, skriver Nordlys.

Fra januar har elevene på trinnet hatt 15 minutter kortere skoledag.

Avisa skriver at minuttene som er redusert blir tatt av det skolen kaller kontaktgruppemøte, en halvtime kontaktlærer og elevene har hatt sammen for å ta opp viktige og vanskelige temaer og overlevere informasjon.

Rektor ved Sommerlyst skole, Merethe Dalseth, forteller at reduksjonen var en nødvendighet.

– Vi ble enige om denne reduksjonen sammen med lærerne. Vi så en mulighet til å korte ned på kontaktgruppemøtet, for å gjøre det beste ut av ressursene vi har, forteller Dalseth til Nordlys.

Det overordnede målet er å kutte ned på skolens vikarutgifter. Den tiden som blir kuttet fra kontaktgruppemøtet bruker kontaktlærerne på annen undervisning, forklarer rektoren.

Bekymret

Utdanningsforbundets leder i Troms har uttalt at han er bekymret for konsekvensene av kuttet i Tromsø-skolen. Han mener det i verste fall kan bety 50 færre lærere.

Også i 2018 var skolene i Tromsø truet med store kutt, den gangen på 47 millioner kroner. Men den gangen fikk Arbeiderpartiet, Rødt og SV flertall for å skjerme skoler og barnehager i administrasjonens foreslåtte kutt.

Powered by Labrador CMS