Tromsø kommune har brukt 300 millioner kroner på koronapandemien.

Tromsø har brukt 300 millioner kroner på koronapandemien

Ordfører Gunnar Wilhelmsen sier Tromsø kommune så langt har brukt 300 millioner kroner på koronapandemien.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er mye penger, og vi har fått mye fra regjeringen. Kommunen mangler enda 86 millioner. Dette er penger vi må få i år, slik vi slipper å kutte i andre tjenester. Jeg regner med at vi får dette, sa Gunnar Wilhelmsen (Ap) på en pressekonferanse mandag, ifølge Nordlys.

Søndag var det registrert 15 nye tilfeller i byen det siste døgnet, mens det lørdag var registrert åtte nye tilfeller.

Det er ikke bare politiske ledelse som er bekymret for økonomien i Tromsø. I flere intervjuer med Utdanningsnytt uttrykker leder for Utdanningsforbundet i kommunen, Rune Bakkejord, at han frykter at det er barn og unge, barnehager og skoler, som må betale prisen for pandemien og dårlig økonomisk styring.

Allerede i 2019 ble det vedtatt millionkutt i Tromsø.

Les også: 23 nye smittetilfeller ved videregående skoler i Tromsø

– Ikke kutt i vikarbruk

En undersøkelse fra Utdanningsforbundet fra tidlig i oktober viste at få skoler har fått dekket ekstrautgiftene de har hatt i forbindelse med koronapandemien. Bare 8 prosent av rektorene oppgir at de har fått kompensasjon for ekstrautgifter til blant annet vikarer.

Regjeringen har bevilget ekstra penger kommunene som skal brukes i skole og barnehage. Kunnskapsminister Guri Melby mener det ikke må kuttes i vikarbruken under koronapandemien.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS