Ordfører i Bodø, Ida Maria Pinnerød.
Ordfører i Bodø, Ida Maria Pinnerød.

Alle elever i karantene og rødt nivå på NTG i Bodø

Det er oppdaget to nye smittetilfeller ved Norges Toppidrettsgymnas i Bodø. Hele skolen er satt i karantene, og den blir satt på rødt nivå ut uka.

Smittesituasjonen ved skolen er uoversiktlig og kilden til smitteutbruddet er ikke kjent. Derfor setter kommunen alle elever ved skolen i karantene i to dager og gjennomfører koronatesting av samtlige elever.

Skolen blir dessuten holdt på rødt nivå ut uka i første omgang, ifølge kommuneoverlege Tor Claudi i Bodø, som karakteriserer situasjonen som alvorlig.

Les også: Oslo forbereder seg på gult nivå i videregående skole fra mandag

Risiko for spredning av virusmutasjoner fører til at kommunen også ber søsken av elever ved NTG om også å gå i karantene, slik Folkehelseinstituttet anbefaler.

– Vi har nå til sammen elleve bekreftede smittetilfeller siste døgn. Vi venter flere resultater tirsdag kveld og onsdag, sa Claudi på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Det kommer svar på om det er innslag av virusmutasjoner i de positive prøvene først torsdag ettermiddag eller fredag.

I tillegg er Bankgata ungdomsskole satt i karantene og hele skoler på rødt nivå ut uka. Også en klasse på Bodø videregående skole er satt i karantene, men her er situasjonen såpass oversiktlig og under kontroll at skolen blir holdt på gult nivå, supplerte ordfører Ida Maria Pinnerød (Ap).

(©NTB)

Powered by Labrador CMS