Rektor Nina Johannessen Tørholen (til venstre), elevrådsleder Isabella Visco Rosenkilde og statsråd Trine Skei Grande.
Rektor Nina Johannessen Tørholen (til venstre), elevrådsleder Isabella Visco Rosenkilde og statsråd Trine Skei Grande.

Stolt rektor og elevrådsleder tok imot Benjaminprisen

Alvimhaugen barneskole i Sarpsborg ble tirsdag tildelt Benjaminprisen for skolens innsats mot rasisme og diskriminering.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig stolt i dag! Å føle at vi kan være oss selv, slik vi kan her på skolen, er en helt fantastisk følelse. Vi ser på hverandre som helt like. Uansett hudfarge, religion eller klær, sa elevrådsleder Isabella Visco Rosenkilde fra scenen.

Tidlig innsats og involvering av alle skolens ansatte, elever, familier og hele nærmiljøet preger skolens imponerende arbeid, heter det i en pressemelding fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, som er sekretariat for Benjaminprisen.

Skolen har god oversikt over hvordan elevene har det både på skolen og hjemme, og er en inkluderende møteplass i lokalmiljøet. Skolen får honnør for sin elevinvolvering, blant annet gjennom et aktivt elevråd og ved å spesifikt ta opp rasisme i elevsamtaler.

Juryen bemerker at hele lokalsamfunnet påvirkes av skolens arbeid gjennom dette prosjektet. Gjennom sin satsing på Nærmiljøhuset skaper skolen tilhørighet både for elever og deres foresatte. Alle aktiviteter er gratis og har som mål å forebygge rasisme, radikalisering og diskriminering.

Motkraft mot ekstremisme

Prisen ble delt ut av kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande.

– Roten til intoleranse er å tenke på andre mennesker som annerledes og mindreverdige, sa statsråden under utdelingen.

I sin takketale la rektor Nina Johannessen Tørholen vekt på at skolen ønsker å være en motkraft mot ekstremistiske tendenser i samfunnet.

– Vi bryr oss om hverandre og gjør det vi kan for at alle skal ha det bra, sa hun.

Drept av nynazister

Benjaminprisen deles hvert år ut til en barne-, ungdoms- eller videregående skole som utmerker seg for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering. Prisen er oppkalt etter 15-årige Benjamin Hermansen, som ble drept av erklærte nynazister i Oslo i 2001.

Benjaminprisens jury består av representanter fra Utdanningsforbundet, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Antirasistisk Senter, Utdanningsforbundet, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Elevorganisasjonen og Sametinget. Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret, leder juryens arbeid. HL-senteret er fast sekretariat for Benjaminprisen.

Powered by Labrador CMS