Alvimhaugen barneskole får Benjaminprisen 2019

Sarpsborg-skolen har ifølge juryen utmerket seg med sitt arbeid mot rasisme og diskriminering.

Publisert Sist oppdatert

Skolen får blant annet honnør for sin elevinvolvering, gjennom et aktivt elevråd og ved å spesifikt ta opp rasisme i elevsamtaler, og for sine prosjekter som inkluderer hele lokalsamfunnet. Med Nærmiljøhuset har de skapt et møtested for både elever og deres foresatte.

– Det gjøres et imponerende arbeid i norske skoler mot rasisme og diskriminering, og flere sterke kandidater deltok i sluttrunden om å bli årets vinner av Benjaminprisen. Vinneren Alvimhaugen barneskole har arbeidet jevnt og systematisk i mange år, og mange skoler kan ha noe å lære og bli inspirert av derfra, sier juryleder Guri Hjeltnes i en pressemelding fra Senter for studier av Holocaust og livsynsminoriteter (HL-senteret).

Benjaminprisen

Benjaminprisen deles hvert år ut til en barne-, ungdoms- eller videregående skole som utmerker seg for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering.

Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen som ble drept av erklærte nynazister da han var 15 år gammel.

Juryen består av Utdanningsforbundet, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Antirasistisk senter, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Elevorganisasjonen og Sametinget.

HL-senteret er juryleder og fast sekretariat for Benjaminprisen.

Dette er første gang Benjamins mor, Marit Hermansen, ikke har deltatt i juryen. Hun døde tidligere i år.

Skolens rektor, Nina Johannessen Tørholen, setter stor pris på anerkjennelsen av arbeidet skolens medarbeidere gjør.

– At det systematiske arbeidet vårt med inkludering og fellesskap, fokus på likeverd, respekt for medmennesker og fokus på forebyggende arbeid mot diskriminering, rasisme og radikalisering blir verdsatt og skolen blir tildelt en slik pris, er veldig stort, uttaler hun i pressemeldingen.

Prisen deles ut av kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) den 4. februar 2020.

Powered by Labrador CMS