Guri Melby på barnehagebesøk i koronapandemien.
Guri Melby på barnehagebesøk i koronapandemien.

Venstre-leder Guri Melby vil ha barnehagegaranti

I en tale til landsstyret i Venstre tar Guri Melby til orde for en barnehagegaranti som gir småbarnsforeldre barnehageplass rett etter endt foreldrepermisjon.

– I dag blir mange familier satt i en skvis når foreldrepermisjonen er over, men det fortsatt er mange måneder til barnet har rett på barnehageplass. For mange blir da løsningen å ta ut «tvungen» ulønnet permisjon fra jobb. Jeg mener vi nå må sikre familiene mer frihet ved å innføre en rett til barnehageplass umiddelbart etter endt foreldrepermisjon, sa Venstre-lederen i sin tale til landsstyret fredag.

Melby var selv en sterk pådriver for tredelingen av foreldrepermisjonen i 2018, og mener det har vært viktig for både en mer moderne familiepolitikk og en mer likestilt arbeidslivspolitikk.

Men har man derimot fått barn på «feil tidspunkt» på året nulles hele likestillingen ut, i påvente av barnehageplass etter endt permisjon.

– Tidspunktet for når man føder kan ikke fortsette å være avgjørende for barnets rett på barnehageplass eller likestillingskampen. Det er uholdbart, understreker Melby i en kommentar til NTB.

Les også: Det er flere ettåringer i barnehagene nå enn før

(©NTB)

Powered by Labrador CMS