Ikke glem de ansatte i barnehagene selv om valgkampanjen er over

Debatt: Gratulerer med valget, Jonas – dere klarte det!

Publisert Sist oppdatert

Med en stødig valgkampanje, gode ord og lovnader om hva som skal bli bedre, banes nå veien for det arbeidet dere har i vente. Så her kommer et ønske fra en nedslått, men standhaftig, barnehagelærer på vegne av kollegaer i feltet og de som berøres av vårt arbeid daglig: ikke skuff oss nå.

Dere har snakket om satsninger rundt økt bemanning og økt kompetanse blant personalet som ivaretar våre barn og unge. Dette er en satsning vi har hørt om før og vi gleder oss til å se at akkurat dere vil bli partiet som får det til.

Dere har snakket om å få strengere rammer rundt hvem som tas inn som vikarer og hvor lista burde ligge for hvem som burde, eller ikke burde, jobbe med barn. Dette er viktig, og det blir fint å se hvordan dere løser dette. Vi gleder oss!

Dere har snakket om at pengene til private barnehager skal rettes mot barna og ikke egen profitt for bedriftene og deres investorer. Dette er et stort og nødvendig steg for å sikre demokrati, mangfold og likestilling. Tre ord dere som parti lener dere godt på.

Ikke glem oss i forhandlinger, når temaene går til lønn og arbeidsvilkår. Husk å se oss når pengesekken åpnes og midlene vi har blitt lovet i flere år, igjen ser ut til å glippe. Ha oss i bakhodet og vær vår stemme når valgene skal tas og rommet fylles av meninger og høye stemmer. Se oss og hør oss, selv om valgkampanjen nå er over.

Gi oss den lønna vi fortjener og en arbeidssituasjon som vi klarer å stå i over lenger tid. Dere ønsker å bevare oss i jobbene våre, og vi ønsker det samme. Men motivasjon og lidenskap for barn og utdanning, kombinert med dårlig samvittighet er ikke midler vi kan kjøre på i evig tid. Nå er det tross alt vanlige folk sin tur.

Vi gleder oss til å se alt dere vil klare framover. Vi følger med.

Powered by Labrador CMS