Mener private barnehager må ta imot flere lærlinger

53 lærlinger i Rogaland mangler læreplass. Nå vil Ap at barnehagene, spesielt de private, åpner for flere.

Publisert

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisa er det 53 ungdommer i Rogaland som mangler læreplass i i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Innen faget er det 202 aktive lærekontrakter innenfor offentlig sektor. I private barnehager er det imidlertid bare 30 lærebedrifter med i alt 38 kontrakter.

- Det må kunne forventes at private barnehager, som er finansiert av offentlige tilskudd, også tar sin del av samfunnsansvaret og bidrar i den dugnaden det er å sikre alle elevene våre læreplass, sier Tom Kalsås (Ap) til Stavanger Aftenblad.

Viseadministrerende direktør i Private barnehagers landsforbund (PBL), Jørn-Tommy Schjelderup, sier til avisa at private barnehager er svært interessert i å ta inn lærlinger, men peker på at selv om driftstilskuddet er likt i de private og de offentlige barnehagene, har de ulike forutsetninger økonomisk.

- Pensjonstilskuddet og kapitaltilskudd er begge lavere for de private. Det er også slik at kostnaden til å ta inn lærlinger trekkes fra på de kommunale barnehagene. Tilskuddet til de private beregnes så ut fra beløpet der lærlingekostnaden ikke er med. Det beste Kalsås kan gjøre er å få Arbeiderpartiet på Stortinget til å gå inn for at også lærlingeutgiftene tas med i beregningsgrunnlaget, sier Schjelderup til avisa.

Les også: Bedre start med tre måneders tilvenning

Powered by Labrador CMS