Svensker kritiserer barnehagebruk

Den politiske ledelsen i Stockholm har bestemt at barn som har småsøsken og derfor foreldre i permisjon, skal kunne være fulltid i barnehagen. Det møter sterk kritikk.

Å bruke barnehage for eldre søsken mens foreldre er i foreldrepermisjon med minstemann, det er barnepass for late mennesker som bør skjerpe seg. Det er ett av mange liknende synspunkt på svenske Sveriges Televisjons (SVT) Facebook-side.

Har svenske foreldre permisjon på grunn av nytt barn, har eldre søsken ikke rett til å være i barnehage mer enn 15 timer i uka. En del kommuner lar likevel barna være lenger.

I Stockholm kan de få være 30 timer i uka. Men ingen steder får barn som har foreldre i foreldrepermisjon med yngre søsken være full tid i barnehagen. Det vil nå stockholmpolitikerne endre. Finansråd Karin Wanngård, Sosialdemokratene, argumenterer overfor SVT med at det er bra for barn å være i barnehagen.

Men dette har vakt sterke reaksjoner.

Ifølge SVT har det vært kritikerstorm i sosiale medier. På facebooksiden skriver folk for eksempel at det er sykt å skaffe seg barn om en ikke vil ta vare på dem.

Powered by Labrador CMS