Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)

Gult nivå innføres i barnehager og grunnskoler i Oslo fra 10. mai

Barnehager, barneskoler og ungdomsskoler i Oslo går til gult nivå fra 10. mai, men ikke videregående.

Lettelsene skjer en drøy måned etter at det ble innført rødt nivå på skoler og i barnehager. Det skjedde 14. april. Nå er det bestemt at det blir gult nivå fra og med 10. mai.

– At vi kan gi barn og unge en mer normal slutt på skoleåret er en stor lettelse, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på onsdagens pressekonferanse.

Byrådet i Oslo vil gjerne at også videregående skoler skal settes på gult nivå fra 18. mai, men innrømmer at vurderingen er krevende.

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), sa under byrådets pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden onsdag at det er en vanskelig avgjørelse å senke smittevernnivået til gult for de videregående skolene.

– Elever på videregående må flytte seg mer på tvers i byen og bidrar mer til økt mobilitet enn elever i grunnskolen. Organiseringen av videregående innebærer også mer kontakt på tvers av kohorter, sier Thorkildsen.

En beslutning om de videregående skolene skal følge etter grunnskolene og barnehagene, vil byrådet først ta neste uke. Smittetallet blant barn og unge opp til 19 år er redusert med 70 prosent siden mars, men Thorkildsen frykter for muterte virus og ny rask nedstengning.

En beslutning om videregående skole vil bli tatt i løpet av kort tid

(NTB).

Powered by Labrador CMS