Dobbelt så mange barnehager mottar ekstra tilskudd sammenlignet med i fjor. Arkivfoto: Erik M. Sundt.
Dobbelt så mange barnehager mottar ekstra tilskudd sammenlignet med i fjor. Arkivfoto: Erik M. Sundt.

263 millioner kroner til økt bemanning i små barnehager

454 små barnehager får ekstra tilskudd for å øke bemanningen i forbindelse med ny bemanningsnorm.

Publisert

Det melder Kunnskapsdepartementet i dag.

– Tilskuddet vil gjøre det lettere for de aller minste barnehagene å oppfylle bemanningskravet. Jeg forventer at både kommunale og private barnehageeiere prioriterer å følge opp bemanningsnormen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i pressemeldingen.

 

Dobbelt så mange får

Kristelig Folkeparti har vært sentrale i å forhandle fram mer penger til de små barnehagene som sliter med å oppfylle bemanningsnormen.

– Kravene til flere ansatte er særlig krevende for de små barnehagene, derfor er dette tilskuddet viktig å få på plass nå, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i pressmeldingen.

Ekstratilskuddene går til barnehager i kommuner der de kommunale barnehagene ikke oppfyller bemanningskravet. Overgangsordningene gjelder i perioden 2018-2020 for å bidra til innføring av bemanningsnormen i barnehager i disse kommunene.

Dobbelt så mange barnehager mottar tilskudd sammenlignet med i fjor. Barnehager som kvalifiserer for tilskudd vil motta mellom 445 000 og 595 000 kroner i 2019.

 

Flest private får

Ifølge barnehage.no er 362 av de 454 barnehagene private. Administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund (PBL), Anne Lindboe, karakteriserer det som en viktig seier.

Hun er glad for at overgangsordningen nå også omfatter små barnehager som har strukket seg langt for å fylle bemanningskravet innenfor stramme rammer.

– Det var urettferdig at barnehager som hadde innfridd det nye bemanningskravet ikke skulle være omfattet av overgangsordningen. Mange av disse barnehagene har, tross vanskelige rammebetingelser, strukket seg svært langt for å innfri bemanningsnormen. De har kuttet i andre deler av tilbudet og noen har drevet med underskudd for å kunne ansette flere. Derfor har vi over lang tid jobbet mye for å få på plass denne endringen, sier Lindboe til barnehage.no.

 

Powered by Labrador CMS