Barnehagen er stengt mens politiet skriver attest

Gamvik kommune i Finnmark har, etter femte gangs utlysning, ansatt barnehagelærer ved Skjånes Oppvekstsenter. Men barnehagen er stengt fram til hun får politiattest.

Publisert

I desember i fjor skreiv Utdanningsnytt.no om Skjånes oppvekstsenter i Gamvik kommune i Finnmark som ikke hadde hatt noe barnehagetilbud siden juli 2015. Grunnen var at det ikke hadde vært mulig å få tak i barnehagelærer. Fylkesmannen så alvorlig på at to barn, hvorav en skolestarter, var uten barnehagetilbud.

Nå forteller oppvekstsjef Gunn-Marie Fermann i Gamvik at kommunen har tilsatt en barnehagelærer fra Kroatia. Hun har gått norskkurs, og er på plass i Gamvik. Men hun har ikke fått politiattest.

- Jeg fikk beskjed om at det vil ta åtte uker. Nå er vel en del av de ukene gått. Men ting tar av og til svært lang tid, sier Gunn-Marie Fermann til Utdanning.

Mens barnehagen har vært stengt, er det reist krav om barnehageplass for til med barnehagerett. I mars er ennå et barn klart for barnehagen. Hvis barnehagen ikke er åpna til da, vil fire barn med barnehagerett være uten barnehage.

- Kan den ansatte norsk godt nok til å klare jobben?

- Vedkommende har hatt norskkurs, og bruker tida mens hun venter på å bli bedre i språket. Om det er godt nok til å fungere i barnehagen kan vi ikke være helt sikre på før barnehagen er i gang igjen, sier Gunn-Marie Fermann. 

 

Powered by Labrador CMS