Minst 31 elever og lærere er smittet ved Oslo International School i Bærum.
Minst 31 elever og lærere er smittet ved Oslo International School i Bærum.

Stort utbrudd ved Oslo International School i Bærum – forgreninger til Asker og Oslo

Minst fire lærere og 27 elever er smittet av covid-19 ved Oslo International School i Bærum. Situasjonen er uoversiktlig, sier kommuneoverlegen til NTB

Publisert

– Det er til sammen 31 tilfeller i mange ulike klasser, og jeg har mistanke om at det kommer flere tilfeller, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Han får inn nye tilfeller fra smittesporerne fortløpende og regner med at smittetallet ved skolen på Bekkestua vil øke.

Mange klasser med smitte

Omkring halvparten av elevene ved den internasjonale skolen kommer fra andre kommuner enn Bærum, og derfor er det vanskelig å gi helt eksakte tall ennå, sier Nilsen til NTB. Mange av elevene kommer fra Oslo og Asker.

– Disse kommunene jobber intenst med smittesporing, men de er hardt presset. Derfor vet vi ikke om tallene er helt oppdatert, sier Nilsen.

Skolen har til sammen rundt 600 elever i alle klassetrinn fra 1. til 10. trinn, og smitten er spredt utover i mange klasser.

Denne uka har det vært vinterferie. Neste uke kommer undervisningen til å foregå digitalt, har kommunelegen fått opplyst fra skoleledelsen.

Les også: Helsedirektoratet vurderer anbefaling om munnbindpåbud på skoler

Bærum ser på tiltakene

Det er meldt om 36 nye smittetilfeller i Bærum det siste døgnet, opplyser kommunen. De stammer blant annet fra utbrudd ved flere skoler og barnehager.

I løpet av helgen skal Bærum i likhet med Oslo og flere andre nabokommuner vurdere om det skal strammes inn på tiltakene.

– Det ligger i alle fall ikke an til at vi fortsetter å trappe ned på tiltakene, det blir nok heller snakk om en opptrapping, sier Nilsen.

Lørdag skal ledelsen i Bærum kommune møte Statsforvalteren, som samordner smittevernarbeidet i kommunene i Oslo-regionen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS