Vibeke Lyngaas hentet frem en idé fra da hun selv gikk på lærerutdanningen i sommer. Hun sendte postkort til alle elevene, og de svarte med hilsener til hele klassen. Foto: Privat

Vibeke sendte postkort til alle elevene sine i sommerferien

Lærer Vibeke Lyngaas sendte et postkort til alle elevene i klassen i sommerferien. Og da hun kom på skolen denne uken ventet en haug med hilsener fra spente andreklassinger.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er på kontoret i dag, og her ligger den en haug med postkort, sier Vibeke Lyngaas.

Læreren ved Stabekk barneskole i Bærum skal snart ta imot en spent gjeng som skal begynne på andre trinn. I sommer har de skrevet postkort til klassen, med hilsener fra fjern og nær. Nå har Lyngaas planen klar:

– Det ligger så mange muligheter her. Vi kan snakke om hvilken reise kortene har hatt, om frimerker, om kart og geografi. Jeg har kjøpt inn både Norgeskart og verdenskart, og planlegger å henge opp alle kortene før barna kommer, forteller hun.

Lavterskel

Ideen fikk kontaktlæreren før sommeren da hun funderte på hvordan hun kunne motivere elevene til å skrive litt i ferien.

– Jeg lærte om et slikt opplegg da jeg gikk lærerutdanningen for over tyve år siden, og jeg tenkte det kunne være et morsomt forsøk. Så jeg spilte det inn for de foresatte og fikk god respons. Der presiserte jeg at dette var helt frivillig, og noe man kunne gjøre hvis man husket og rakk det, sier hun.

Da Vibeke presenterte ideen for foreldrene, laget hun en collage med gamle postkort hun hadde liggende og et eksempel på hva hun selv ville sende. Foto: Privat

– Dette har vært helt lavterskel. Poenget er ikke at man skal dvele ved de store ferieopplevelsene. Barna kunne skrive kort fra Bekkestua når de hadde spist en is, eller etter et bad på stranda i Sandvika. Poenget var få ned en setning eller to, som en hilsen til klassen.

Men det var ikke bare barna som skrev. Selv sendte Lyngaas et kort til hvert barn i sin første ferieuke.

20 postkort

– Jeg skrev en liten hilsen, at jeg koste meg på ferie med is og bading, og gledet meg til å se dem til høsten. Da fikk den liten påminnelse om postkort-opplegget også, forteller hun.

Tale Torgersbråten (7), som skal opp i 2.klasse på Stabekk skole fikk eget postkort av lærer Vibeke Lyngaas i sommer. - Snakk om å gi det lille ekstra og ikke minst bidra til å få dem som gruer seg litt til å begynne på skolen igjen til å føle seg sett og veldig velkommen tilbake, skrev mamma Anbjørg Bakken på facebook. Foto: Privat

Og da hun kom tilbake på kontoret denne uken lå den en haug med godt og vel 20 postkort fra klassen og ventet.

– Jeg er imponert. De har skrevet så mye fint.

– Hvilken respons har du fått fra foreldrene?

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Det er tydelig at det har vært stas for barna å få et eget kort.

En fornøyd mamma postet bilde av sin datter, Tale Torgersbråten (7) på facebook der hun skryter av postkort-hilsenen.

– Snakk om å gi det lille ekstra og ikke minst bidra til å få dem som gruer seg litt til å begynne på skolen igjen, til å føle seg sett og veldig velkommen tilbake, skrev Anbjørg Bakken.

En myk start

Lyngaas mener det er viktig at lærerne husker på at mange barn er spente og noen gruer seg også litt før skolestart.

– Dette er en måte å se hvert barn på og bygge relasjoner. Ved Stabekk skole jobber vi mye med hvordan vi skal gi elevene den gode starten om høsten. Alle barn trenger et godt møte med skolen. Vi må gi dem tid og en myk start, sier hun.

Powered by Labrador CMS