Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) ordner håret før Stortingets muntlige spørretime onsdag.

Ap presset Melby om koronautmattelse i skolene

Dugnaden fra i vår er avlyst, lærerne er overarbeidet og skolene får ikke nok ressurser til å håndtere koronakrisen, mener Arbeiderpartiet.

– Vi er bekymret for de meldingene vi hører fra skoler over hele landet, om høyt arbeidspress, økende sykefravær, mangel på vikarbudsjetter og ulik tolkning av regelverk, sier Aps utdanningspolitiker Torstein Tvedt Solberg.

I Stortingets muntlige spørretime onsdag slo han fast at det kortvarige skippertaket mange i skolene så for seg i vår, er blitt et langvarig og intens arbeidspress.

Les også: Lærere i skoler og barnehager står i en ekstrem arbeidssituasjon

Kunnskapsminister Guri Melby (V) slo fast at regjeringen hele tiden har ment at koronapandemien er en maraton, ikke en sprint. Hun understreket at kommunene skal få dekket sine utgifter.

– Vi har vært veldig tydelige på at en stor del av de økte rammen vi gir til kommunesektoren, begrunnes ut fra behovene i barnehage- og skolesektoren, sa hun.

Melby viste til at regjeringen tirsdag la fram en ny krisepakke med 7,3 milliarder kroner til å dekke kommunenes inntektssvikt og merkostnader i forbindelse med koronapandemien i første halvår av 2021.

Les også: Å holde barnehager og skoler åpne under pandemien er også krevende for lederne

(©NTB)

Powered by Labrador CMS