Vellykket lærerløft i Oslo

234 Oslo-lærere har søkt om å ta kompetansegivende videreutdanning inneværende skoleår etter at Oslo kommune har avsatt 20 millioner kroner til et læreløft. Ordningen foreslås videreført av byrådet neste år.

– Ordningen ble vedtatt 10. juni i sommer, og det er flott at så mange lærere allerede har søkt, opplyser Kjell Veivåg, Venstre, nestleder i kultur og utdanningskomiteen. Veivåg sier at det har vært et pionérprosjekt for Venstre å få en slik ordning på plass, og at han nå er svært glad for at flertallet i byrådet står bak å videreføre ordningen.

– For å få penger til videreutdanning må studiet gi minst 30 studiepoeng, det må være en formell utdanning, og behovet for studiet skal være prioritert i skolens planer, opplyser Veivåg.

Han opplyser at kommunen har mottatt 234 søknader hvorav 34 lærere søker om å ta videreutdanning i matematikk, 20 søker til andre realfag, 14 lærere vil ta videreutdanning i yrkespedagogikk, 22 i spesialpedagogikk, 20 i norsk, 15 i fremmedspråk og 150 lærere ønsker å ta videreutdanning i andre fag, som for eksempel migrasjonspedagogikk.

Veivåg forklarer at de 20 millionene kan brukes til selve studiet, til læremidler, reiser, frikjøp av tid.
– Hvordan studiene skal finansieres blir man enig om på hver enkelt skole, og vi ser at dette gjøres på ulike måter, forklarer Veivåg, som tror på et rush av søkere når ordningen blir bedre kjent.

Powered by Labrador CMS