Prioriterer også voksne uten rett til vgs

Buskerud fylkeskommune vil prioritere tilbud til voksne uten rett til videregående opplæring på lik linje med voksne med rett.

Torsdag i forrige uke vedtok fylkestinget enstemmig strategien Voksnes læring i et livslangt perspektiv. Strategien som strekker seg fra 2013 til 2016, viser utfordringer og muligheter ved voksnes læring i et bredt perspektiv som skal ivareta både individets behov og samfunnets behov.

– Det er mange unge voksne som av ulike årsaker ikke har fullført videregående, men som etter litt tid har fått ny motivasjon til å ta videregående opplæring, sier fylkestingsrepresentant Hege Irene Fossum ifølge fylkeskommunens nettsider.

Saken er en oppfølging av sak 102/11 hvor fylkestinget bad om en helhetlig gjennomgang av voksenopplæringstilbudet i Buskerud.

– De som er for gamle til, eller har brukt opp ungdomsretten, og som er for unge til å komme innenfor voksenretten, faller i dag mellom to stoler, fortsetter Fossum.

– Det er viktig å gi disse personene et tilbud, derfor er jeg glad for forslaget i planen om å "prioritere tilbud til voksne uten rett på lik linje med voksne med rett. Voksne som har fullført men ikke bestått, vil også kunne gis tilbud.", sier hun.

I fjor høst tok 600 personer i Buskerud voksenopplæring, og det er fylkeskommunens ansvar for at det gis tilbud innen videregående opplæring for voksne.  I desember 2012 vedtok fylkestinget å øke bevilgningene til voksenopplæring med 2,7 millioner. I tillegg har fylkestinget gitt økt tilskudd til utvikling av karrieresentra i alle regioner.

Powered by Labrador CMS