Lærerstudent – årets læringshelt

Fredrik Bjørkmann Johansen var i 2001 døden nær som rusmisbruker. Nå er han lærerstudent. I går fikk han prisen "Årets læringshelt 2005".

Fredrik Bjørkmann Johansen var fra 1988 til 2001 rusmisbruker i Moss. Etter å ha gått gradene med forskjellige stoffer, var han i 2001 nær ved å dø og ble tvangsinnlagt på Veum Sykehus, post 5 avdeling for rusbehandling.

Etter fire år med behandling og skolegang, klarte han å komme dit han som rusmisbruker bare hadde drømt om å kunne komme. Han har nå fått plass på 4-årig lærerutdanning ved Høgskolen i Halden.

I juryens begrunnelse for valg av Bjørkmann Johansen som årets læringshelt, heter det at "han har en flott evne til å komme i kontakt med ungdom og skape gode og trygge relasjoner. Trangen til å lære mer, viljen til å endre livssituasjonen sin og hans mange menneskelige kvaliteter er årsaken til at han blir kåret til årets læringshelt."

Prisutdelingen fant sted under den internasjonale UNESCO-konferansen International Adult Learners week ved Hotel Plaza i Oslo. Konferansen samler rundt 150 deltakere fra hele verden. Denne begivenheten markerer også et høydepunkt i den norske uka for voksnes læring.

I tillegg til heder og ære som prisvinner i konkurranse med mange verdige kandidater, fikk prisvinneren en gavesjekk på 5000 kroner. Prisen ble overrakt av fjorårets prisvinner; Baksho Sunder fra India og Drammen.

Prisen "Årets læringshelt" blir hvert år tildelt en voksen person som "til tross for hindringer har brukt aktiv læring for å høyne livskvaliteten og få nye muligheter".

Powered by Labrador CMS