Flere innvandrere består norskprøven

Seks av ti voksne innvandrere som gikk opp til skriftlig norskprøve i sommer, besto prøven. I tre av fire fylker er resultatene bedre enn i fjor.

58 prosent besto skriftlig Norskprøve 3, mens 63 prosent besto den litt enklere skriftlig Norskprøve 2. Resultatene på begge prøvene er bedre enn fjoråret, da henholdsvis 53 og 57 prosent av kandidatene sto. Det viser tall fra Vox, nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk.

– Disse resultatene lover godt for 2011. De fleste deltakerne tar sin avsluttende norskprøve i juni. Sommerprøvene kan derfor være en god indikator på hvordan resultatet for hele året blir, sier avdelingsdirektør Bjørg Ilebekk i Vox i ei pressemelding.

Andelen elever som besto prøvene i muntlig norsk, holder seg stabil. 79 prosent besto muntlig Norskprøve 3, mens 91 prosent besto muntlig Norskprøve 2.

Bedre i nesten alle fylker

Et stort flertall av landets fylker kan glede seg over bedre resultater. På Norskprøve 3 var resultatene i 14 av 19 fylker bedre enn i fjor. I Akershus, Møre og Romsdal og Finnmark besto flere enn sju av ti kandidater. På Norskprøve 2 var resultatene i 16 fylker bedre enn på fjorårets sommerprøver. Vestfold, Telemark, Oppland og Nord-Trøndelag var blant fylkene med sterkest vekst i andelen kandidater som besto prøven.

I statistikkbanken på Vox.no kan vi se resultatene fordelt på fylker og kommuner. Her er det også resultatene for hele landet og for hele året, fra 2009 og fram til i dag.

Powered by Labrador CMS