Faglig-pedagogisk dag i Oslo

I morgen arrangeres faglig-pedagogisk dag ved Universitetet i Oslo. Det er den årlige etterutdanningsdagen for om lag 3000 lærere fra 10 fylker i Østlandsområdet.

Dagen byr på rundt 150 forelesninger, demonstrasjoner og utstillinger innen et bredt spekter av temaer. Lærerne får muligheten til å delta på et reality show. Førsteamanuensis Øystein Haugen ved Institutt for informatikk holder forelesning om hvordan ulike språk ikke alltid er like godt egnet for formålet. Det å beskrive en ting er forskjellig fra å beskrive hvordan tingen lages.

Noen ganger trenger man kunstige språk, blant annet dataspråk, for å klare å beskrive ting riktig. Dette illustrerer Haugen i foredraget sitt ved å involvere publikum i et byggeprosjekt med Legoklosser. Opplegget kan lærerne senere bruke på elevene sine i klasserommet.

Et annet innslag er at lærerne gjennom et laboratorieforsøk kan hente sitt eget DNA fra celleprøver hentet fra innsiden av kinnet. DNAet overføres deretter til et smykke. Forsøket gir en introduksjon DNAets oppbygging og funksjon.

Powered by Labrador CMS