Listhaug ville ikke ha media til stede i klasserommet

Journalistene måtte stå på gangen da innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) snakket om «norsk kultur og norske verdier» på voksenopplæringa i Steinkjer.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte voksenopplæringa i Steinkjer i dag, til tross for innvendinger fra flere av skolens ansatte, melder nrk.no.

Hun snakket med elevene i et klasserom i en times tid, men hun ville ikke ha kameraer til stede. Til nrk.no forklarte hun hvorfor: – Jeg vil ikke at mediene skal gjøre dette til et sirkus. Derfor har jeg sagt at jeg ikke vil ha dem her. Jeg vil at dette skal være seriøst.

Listhaugs besøk skapte reaksjoner blant de ansatte ved voksenopplæringen. I en e-post til NRK skrev de blant annet at flere lærere hadde et problem med å være med på opplegget, fordi de følte det er et PR-stunt.

Ministeren avviste at det var et stunt, og sa til NRK.no: – Alle politikere reiser rundt og besøker skoler og sykehjem. Torbjørn Røe Isaksen er stadig rundt på skoler. Spør dere han om det samme?

Samtidig med besøket presenterte Listhaug en budsjettlekkasje fra statsbudsjettet for 2018. Regjeringen planlegger å sette av 6,7 millioner til opplæring i norsk, norsk kultur og norske verdier, ifølge nrk.no.

Powered by Labrador CMS