Tåler Stortinget nordnorsk humor?

Den nye stortingsrepresentanten håper ikke hun møter Jonas Gahr Støre i heisen. Hun er redd han ikke tåler den nordnorske humoren hennes.

Publisert

 

Dette intervjuet finner du også i Utdanning nr. 18/2017

 

Hva gleder du deg mest til på Stortinget?

Det blir spennende å se om det er mulig for meg å påvirke utdanningspolitikken. Vi sitter jo i opposisjon, men jeg håper likevel det skal være mulig å få gjennomslag. Vi har lagt inn forslag om å innføre lærernorm, fjerne firerkravet i matematikk og stoppe avskilting av lærere.

 

Er det noe du gruer deg til?

Hvis jeg skulle havne i heisen med Jonas G. Støre! Jeg er bare så dårlig til å småprate, og ikke alle forstår min nordnorske humor.

 

Hva synes du om avskilting av lærere?

Jeg fatter ikke at regjeringen har råd til å skrote

33.000 lærere samtidig som norsk skole skriker etter kvalifiserte lærere. Å videreutdanne seg er ikke så enkelt som statsministeren skal ha det til. For det første er det et kostnadsspørsmål, og for det andre er det ikke så lett hvis du bor ute i distriktene. Selv jobbet jeg tidligere som lærer, bodde på ei øy og var aleneforsørger. I den situasjonen ville en eventuell videreutdannelse skapt mer enn én utfordring!

 

Hva er det viktigste i Skole-Norge akkurat nå?

Å få stoppet mobbingen i skolen.

 

Hva liker du best med deg selv?

Humoren min, ha-ha.

 

Hvilken kjent person ville du hatt som lærer?

Bjørn Eidsvåg i musikk og etikk ville vært en eventyrlig undervisningsrekke.

 

Hvem ville du gitt straffelekse?

Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim. I en reportasje i VG skyver han ansvaret for skole-stress og den økende trenden med psykiske helseplager hos elevene våre over på skolene, i stedet for å ta ansvar selv. Som kunnskapsminister burde han lagt til rette for flere lærere, mindre målstyring og en mer praktisk og variert skoledag. Jeg mener også flere voksne i skolehelsetjenesten, sosialarbeidere og psykologer må inn i skolen for å hjelpe disse elevene, og løftet må øremerkes.

 

Du får holde en undervisningstime for det norske folk. Hva handler den om?

Hvorfor Lofoten, Vesterålen og Senja skal holdes petroleumsfri.

 

Hva er din favorittbok?

Jeg synes krim er spennende. Camilla Läckberg, Liza Bengtson, Jo Nesbø og Henning Mankell er mine favoritter.

 

Hvilken bok har du ikke fått tid til å lese? 

Krimbøkene til nylig avdøde Frode Granhus. Jeg har hørt så mye fantastisk om dem. Miljøet er jo fra Lofoten, så disse må jeg få tid til å lese nå. Jeg tror også jeg vil lese noen politiske biografier nå. Kristin Halvorsens fra den rød-grønne regjeringen tror jeg må bli den første.

 

Hvem er din favorittpolitiker?

Kristin Halvorsen; ingen over, ingen ved siden.

 

Hva er ditt bidrag i kampen for å redde verden?

Jeg har kjøpt meg el-bil, men når jeg nå bor i Oslo sentrum, trenger jeg ikke bil, jeg tror rett og slett jeg selger bilen etter hvert.

Powered by Labrador CMS