Unio Oslo: - Må vinne kampen om de beste arbeidstakerne

I dag leverte Unio Oslo kommune det første kravet i årets lønnsoppgjør.

Unio krever et generelt prosentvis tillegg på 2,3 prosent på Oslo kommunes lønnstabell per 1. mai 2017. Det tas samtidig forbehold om nye og endrede krav.

– De neste 20 årene skal Oslo kommune vokse med nesten 200.000 innbyggere. Det krever at kommunen har nok arbeidskraft med god og riktig kompetanse. De store utfordringene Oslo kommune står overfor innen helse- og utdanningssektoren i tiden som kommer, gjør at kommunen må vinne kampen om de beste arbeidstakerne, sier forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen i Unio Oslo kommune, ifølge udf.no.

Lærerne i Oslo kommunes barnehager og skoler har krevende oppgaver med komplekse barne- og elevgrupper. Det forutsetter lærere med høy kompetanse i hele utdanningsløpet, uttaler Unio Oslo.

– Oslo kommune konkurrerer med andre arbeidsgivere om våre grupper, dette gjelder både kommuner, fylkeskommuner og helseforetak, sier Skjefstad Andersen videre.

– Vi forventer at Oslo kommune møter Unios grupper på innretning og fordeling i årets lønnsoppgjør. Et høyt prosentvis tillegg er derfor særdeles viktig for Unio i dette oppgjøret, sier Skjefstad Andersen.

Powered by Labrador CMS